چگونه با سیاست حرف بزنیم ؟

folder_openسخنوری و فن بیان
commentبدون دیدگاه
چگونه با سیاست حرف بزنیم
commentبدون دیدگاه

یکی از رایج‌ترین اتفاقاتی که ممکن است برای شما هم رخ‌داده باشد، این است که پس از به‌زبان‌آوردن حرفی، با خود فکر کنید که اشتباه کرده‌اید. به‌قول‌معروف “هر سخن جا و هر نکته مکانی دارد”؛ اما ممکن است گاهی بدون توجه به شرایط، مکالمات اشتباهی صورت بگیرد که تنها حاصل آن، احساسات ناخوشایندی از جمله پشیمانی باشد. اگر بدانیم که چگونه با سیاست حرف بزنیم، می‌توانیم از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنیم. پیش از هر چیزی باید با مفهوم سیاست در صحبت‌کردن آشنا شویم. به زبان ساده با سیاست صحبت‌کردن یعنی در زمان مناسب، فکرهایی که در سر دارید را با استفاده از بهترین کلمات و لحن مناسب بیان کنید.

اهمیت با سیاست صحبت‌کردن

سیاست و جذابیت دو عنصری هستند که ارتباط مستقیمی با هم دارند. اگر بدانیم چگونه با سیاست حرف بزنیم، قطعاً می‌توانیم خیلی جذاب و شیوا صحبت کنیم و توجه مخاطبان را به خودمان جلب کنیم. با سیاست صحبت‌کردن باعث می‌شود مخاطب حساب ویژه‌ای روی حرف‌های ما باز کند و به صحت سخنان ما اعتماد داشته باشد. بدین شکل هنگامی که لب به سخن باز می‌کنیم، مخاطب تمام توجه و تمرکزش را معطوف صحبت‌های ما می‌کند و ارزش زیادی برایمان قائل می‌شود. یکی از موضوعات مهمی که در مورد با سیاست صحبت‌کردن وجود دارد، این است که چگونه فن بیان قوی داشته باشیم. فن بیان قوی با چاشنی سیاست، شما را تبدیل به یک سخنور حرفه‌ای می‌کند که می‌توانید هر کسی را مجذوب حرف‌های خود سازید.

راهکارهایی برای اینکه بدانیم چگونه با سیاست صحبت کنیم

برای اینکه بدانیم چگونه با سیاست حرف بزنیم باید چند اصل مهم و ساده را در نظر بگیریم؛ این اصول به شرح زیر است:

1. پرحرفی ممنوع!

مهم‌ترین پاسخ به سؤال چگونه با سیاست حرف بزنیم این است که: کم‌گوی و گزیده گوی! اولین ضرری که پرحرفی دارد، این است که باعث می‌شود تمرکز شما کاهش پیدا کند. سپس ارزش محتوای سخنان شما کاهش پیدا کرده و مخاطبان خود را از دست خواهید داد.

پرحرفی ممنوع

سعی کنید تاحدامکان از پرحرفی دوری کنید و حرف‌های مهم را به ساده‌ترین و کوتاه‌ترین شکل ممکن بیان کنید تا مخاطب خسته نشود. فرقی نمی‌کند که در یک مکالمه دونفره صحبت می‌کنید یا در یک جمع چندین هزارنفری سخنرانی می‌کنید، درهرصورت زمانی که خیلی پرحرفی کنید، هیچ شنونده‌ای نخواهید داشت.

2. چگونه با قانون 3 ثانیه، با سیاست حرف بزنیم؟

بیایید از امروز یک قانون سه ثانیه برای خودمان ایجاد کنیم. طبق این قانون هرزمان که خواستیم هر سخنی را به زبان بیاوریم، باید در ابتدا سه ثانیه به آن فکر کنیم. برای اینکه بدانیم چگونه با سیاست حرف بزنیم باید بدانیم که چگونه بهترین پاسخ را انتخاب کنیم. زمانی که سه ثانیه به حرف خود فکر می‌کنید، ممکن است به کلمات و پاسخ‌های بهتری دست پیدا کنید. این قانون به شما کمک می‌کند تا بر احساسات خود نیز کنترل بیشتری داشته باشید. مواقعی که تحت‌تأثیر احساسات خود هستید (خصوصاً احساس خشم و ناراحتی)، امکان اینکه حرف‌های نامناسبی بزنید بسیار زیاد است. با این زمان 3 ثانیه‌ای که به خود می‌دهید، می‌توانید تا حدودی از احساسات فاصله گرفته و سخن مناسب‌تری را انتخاب کنید.

3. عواقب سخنان خود را در نظر بگیرید.

قبل از اینکه شروع به حرف‌زدن کنید، هدف خود را در نظر بگیرید و به عواقب آن فکر کنید. به طور دقیق تمامی ابعاد حرف خود را در نظر بگیرید تا ناخودآگاه طرف مقابل را ناراحت نکنید یا باعث بروز سوءتفاهم نشوید. اغلب افراد در بخش عظیمی از مکالمات روزمره خود، عواقب سخنانشان را در نظر نمی‌گیرند و همین امر باعث می‌شود تا به سبب حرف‌هایی که زده‌اند، دچار مشکل شوند. بهتر است از همان ابتدا عواقب کوتاه‌مدت و حتی بلندمدت سخن خود را در نظر بگیرید و سنجیده صحبت کنید.

4. انتخاب لحن مناسب

یکی دیگر از نکات مهم برای اینکه بدانیم چگونه با  سیاست حرف بزنیم این است که لحن مناسبی برای هر جمع داشته باشیم. لحن خود را متناسب با نوع مکالمه و شرایط جمع انتخاب کنید. اگر مکالمه‌ای در زمینه کاری دارید، لزومی ندارد که لحن شما خیلی صمیمانه باشد و یا بالعکس. زمانی که در جمع دوستان خود قرار گرفتید، صمیمیت خود را در صحبت‌های خود نشان دهید تا خودتان و دیگران احساس خوبی داشته باشید.

انتخاب لحن مناسب

حال شاید این سؤال به وجود بیاید که چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم تا با سیاست به نظر برسیم؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که کافی است تنها مقداری صمیمیت به لحن خود اضافه کنید و همچنان تمام ترفندهای با سیاست صحبت‌کردن را به کار ببرید. صمیمت و سیاست مخالف هم نیستند و می‌توانید در عین صمیمیت، سیاست خود را نیز حفظ کنید.

5. اطلاعات درستی به مخاطب بدهید

دررابطه‌با اینکه چگونه با سیاست حرف بزنیم، باید بدانیم که در برخی مواقع اصلاً لازم نیست حرفی بزنیم! از صحت سخنان خود اطمینان حاصل کنید. اگر در مورد موضوعی اطلاع ندارید، سعی کنید اظهارنظر نکنید و از سخنان افرادی که اطلاعات دارند بهره ببرید. اینکه در مورد بعضی موضوعات اطلاعات نداشته باشید کاملاً طبیعی است؛ اما اینکه بخواهید در مورد موضوعاتی که اطلاعات ندارید صحبت کنید، باعث می‌شود یک فرد پرحرف به نظر برسید. اظهار آگاهی در تمام زمینه‌ها باعث می‌شود مخاطب احساس ناخوشایندی پیدا کند و با خودش فکر کند که شما تنها به دنبال جلب‌توجه هستید. تنها در مورد مسائلی سخن بگویید که اطلاعات کافی و معتبری دارد. اگر منبع معتبری برای حرف خود ندارید، بهتر است آن را بیان نکنید و یا به نحوی بیان کنید که مخاطب متوجه این موضوع شود. به طور مثال می‌توانید بگویید: من از شخصی شنیدم که…

6. با اعتمادبه‌نفس حرف بزنید!

اعتمادبه‌نفس مهم‌ترین کلید برای با سیاست حرف‌زدن است. یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که در فن بیان فروشندگی وجود دارد این است که بسیاری از فروشندگان، درگیر موقعیت مالی خریدار شده و اعتمادبه‌نفس خود را از دست می‌دهند. به همین ترتیب نیز ممکن است هرکسی در هر جایگاهی، به دلیل موقعیت‌های خاص مخاطب، اعتمادبه‌نفس خود را از دست بدهد. باید بدانید که موقعیت مالی و اجتماعی، هیچ تأثیری روی مکالمه شما ندارند. به حرف‌هایی که می‌زنید اطمینان داشته باشید و بدون نگرانی و استرس آنها را بیان کنید. یقین داشته باشید در صورتی که بتوانید اعتمادبه‌نفس خود را حفظ کنید، می‌توانید اعتماد مشتری یا مخاطب را نیز جلب نمایید.

با اعتمادبه‌نفس حرف بزنید

7. چگونه با سیاست حرف بزنیم و منطقی باشیم؟

اول‌ازهمه به یاد داشته باشید که در هر مسئله‌ای استثنا وجود دارد. پس باید تلاش کنید تاحدامکان از عباراتی که وجود استثنا را زیر سؤال می‌برند استفاده نکنید. مثلاً به‌جای اینکه بگویید خانم‌ها احساساتی هستند، بگویید اغلب خانم‌ها احساساتی هستند. به همین ترتیب سعی کنید تاحدامکان از کلماتی استفاده کنید که مخاطب را حساس نکند.

سپس باید بدون تعصب حرف بزنید و تنها تمرکزتان روی بیان نظراتتان باشد. لازم نیست همه افراد حاضر در یک جمع مانند شما فکر کنند و سلیقه‌ای مشابه شما داشته باشند. از بحث‌کردن‌های بی‌نتیجه بپرهیزید. به یاد داشته باشید که قانع‌کردن افراد وظیفه شما نیست! به طور مثال اگر در یک جمع کسی مدعی شد که ماست سیاه است، بگویید ممکن است برخی ماست‌ها سیاه باشند. با این جواب سیاست خود را کاملاً نمایان می‌کنید و باعث می‌شوید همه افراد توجه ویژه‌ای به حرف‌های شما داشته باشند. همچنین با این رفتار مخاطب درک می‌کند که شما متعصب نیستید و حرف‌هایی که می‌زنید را کاملاً بررسی می‌کنید.

8. مؤثرترین گام برای اینکه بدانیم چگونه با سیاست حرف بزنیم!

اگر تمایل دارید که به‌صورت حرفه‌ای فن بیان خود را تقویت کنید و بتوانید در هر جمعی که هستید، با حرف‌هایتان خودی نشان دهید، می‌توانید از دوره جامع فن بیان استفاده کنید. در این دوره شما صفر تا صد فن بیان را آموخته و می‌توانید در هر شرایطی بر خود مسلط شده و به بهترین شکل، تفکرات خود را بیان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید