چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم؟

folder_openسخنوری و فن بیان
commentبدون دیدگاه
چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم؟
commentبدون دیدگاه

انسان ذاتاً موجودی اجتماعی است؛ زیرا از ابتدای زندگی خود در جامعه بوده و ارتباط با دیگران و کارگروهی را تجربه کرده است. برقراری ارتباط مناسب و سازنده با دیگران، به‌خصوص دوستان، باعث رشد شخصی فرد می‌شود و استرس و نگرانی‌های او را کاهش می‌دهد. گاهی ممکن است با افرادی برخورد کنیم که در مکالمه یک‌به‌یک، به‌خوبی و شیوا صحبت می‌کنند، ولی هنگامی که در جمع دوستان قرار می‌گیرند اعتمادبه‌نفس خود را از دست می‌دهند و نمی‌توانند سخنان خود را به طور مؤثر به مخاطب منتقل کنند. برخی از این افراد حاضرند سخت‌ترین مسئولیت‌ها را بپذیرند، ولی سخنرانی در جمع انجام ندهند. حال ممکن است برای شما این سؤال پیش بیاید که چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم و بدرخشیم؟ برخی راهکارها وجود دارند که با تمرین آنها می‌توانید به راحتی در هر جمعی صحبت کنید.

تکنیک‌های صحبت‌کردن در جمع دوستانه

باید بپذیریم که یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های هر فرد نحوه سخن‌گفتن او است. افرادی که از فن بیان و نفوذ کلام بالاتری برخوردار هستند، در زمینه‌های مختلف سریع‌تر رشد می‌کنند. این موضوع سبب می‌شود بسیاری از ما دغدغه آن را داشته باشیم که چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم و یا چگونه جذاب صحبت کنیم؟ امروزه برای تقویت فن بیان دوره‌های آموزشی مختلف برای سنین متفاوت وجود دارد. به‌عنوان‌مثال با استفاده از دوره آموزش فن بیان کودکان می‌توان مهارت‌های گفتاری را در آن‌ها تقویت کرد و فرزندانی را پرورش داد که با اعتمادبه‌نفس هستند و می‌توانند به طور قدرتمند و حرفه‌ای در زمینه‌های مختلف گفت‌وگو کنند.

همان‌طور که اشاره شد، برقراری ارتباط مناسب با دوستان نقش مهمی در رشد شخصی و پیشرفت در امور مختلف دارد. جمع دوستان محیطی است که می‌توانیم فارغ از هر موقعیت و جایگاهی در آن صحبت کنیم و نظرات خود را به اشتراک بگذاریم. به همین علت موضوع چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم، ممکن است به دغدغه بسیاری از افرادی تبدیل شده باشد که تمایل دارند در جمع دوستانه خود بهترین باشند و جذاب به نظر برسند. انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند و اگر نتوانند به‌خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنند، دچار سرخوردگی و یاس می‌شوند. برای حل این مشکل، تمرینات عملی فن بیان و تکنیک‌هایی وجود دارند که در عین سادگی می‌توانند به ارتقای فن بیان شما کمک کنند.

تکنیک‌های صحبت‌کردن در جمع دوستانه

1. به علایق دیگران احترام بگذارید!

برای دانستن آن که چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم، نکات مختلفی وجود دارد؛ یکی از مهم‌ترین موارد احترام به دیگران و سلایق آن‌ها است. برخی از افراد فکر می‌کنند که صمیمیت با دیگران اجازه انجام هر کاری و گفتن هر سخنی را به آن‌ها می‌دهد، درصورتی‌که این تفکر نادرست است. شما باید تلاش کنید که به عقاید دیگران احترام بگذارید و نظرات خود را به آن‌ها تحمیل نکنید. در غیر این صورت ممکن است پس از مدتی در روابط خود با دوستان دچار مشکل شوید. همچنین بهتر است موضوع‌های بحث به نحوی انتخاب شوند که تمامی افراد از آن لذت ببرند. اگر شما بر اساس علاقه خود پیش بروید، ممکن است فردی خودشیفته و خودخواه به نظر برسید؛ بنابراین سعی کنید متواضع باشید، گفتار محترمانه داشته باشید، به نظرات دیگران احترام بگذارید و همراه با تصمیمات جمع پیش روید.

2. از حس شوخ‌طبعی خود پیروی کنید

برخی تصور می‌کنند که برای داشتن رفتار و گفتار محترمانه، باید رسمی و خشک باشند؛ درصورتی‌که این تصور نادرست است. می‌توان با رعایت احترام هم با دوستان خود شوخی کرد و رابطه صمیمانه داشت. شوخ‌طبعی یکی از مواردی است که کمک می‌کند بدانیم چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم. برخلاف تفکر اکثریت که می‌پندارند شوخ طبیعی یک توانایی ذاتی است، مهارتی اکتسابی است؛ تنها کافی است از چند نفر الگوبرداری کنید و سعی کنید لحن و زبان بدن مناسبی داشته باشید. حتی ممکن است به‌مرورزمان سبک خود را در شوخی‌کردن پیدا کنید.

شرکت در دوره‌ جامع فن بیان کمک برجسته‌ای در این زمینه به شما می‌کند تا نفوذ کلام خود را ارتقا دهید و تأثیر کلامتان را بر مخاطب افزایش دهید. با کمک مباحث این دوره، شما می‌توانید در عین حال که با مخاطب صمیمی می‌شوید و توجه او را جلب می‌کنید، حدود خود را بشناسید و به او احترام بگذارید. سعی کنید مرز بین شوخ‌طبعی و تمسخر دیگران را حفظ کنید. دوستان هرچقدر با شما صمیمی باشند، ممکن است از این که سوژه شوخی و خنده شما قرار بگیرند، راضی نباشند و برنجند. شما می‌توانید از خاطرات خوش و خنده‌دار خود یا لطیفه‌ها استفاده کنید و صمیمیت خود را به روشی صحیح افزایش دهید.

از حس شوخ‌طبعی خود پیروی کنید

3. از سؤال پرسیدن نترسید

گاهی ممکن است به دلایل مختلف سخنان دوست خود را متوجه نشوید. در چنین شرایطی بدون این که از سؤال  پرسیدن بهراسید، سؤال  خود را به طور واضح و مؤدبانه از مخاطب خود بپرسید و پاسخ آن را به طور کامل درک کنید. نکته مهمی که هنگام پرسش باید در نظر داشته باشید این است که سوال خود را به نحوی مطرح کنید که هیچ‌گونه بی‌احترامی به شخص مقابل صورت نگیرد. به طور مثال به جای آنکه بگویید (این قسمت را خوب توضیح ندادید) می‌توانید بگویید (من فکر می‌کنم این قسمت را به خوبی درک نکردم؛ امکان دارد کمی بیشتر توضیح دهید؟). همچنین اگر خودتان لهجه دارید، ممکن است در میان دوستان شما فردی باشد که با لهجه شما آشنا نیست و شما را مورد سؤال  قرار دهد. بنابراین بهتر است بدانیم چگونه بدون لهجه صحبت کنیم تا از سؤالات ناشی از عدم درک مطلب جلوگیری کنیم.

4. اصول درست انتقاد را بدانید

برای درک پاسخ اینکه چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم، یادگرفتن اصول درست انتقاد، امری ضروری است. باید دانست که صمیمیت با دیگران این اجازه را به ما نمی‌دهد که در جمع نقاط ضعف دیگران را مطرح کنیم و آن را مورد انتقاد قرار دهیم. هر فردی هرچقدر که با شما صمیمی باشد، ممکن است از گفتار شما و بیان نقاط ضعفش در جمع برنجند. برای نقدکردن دوست خود بهتر است این کار را در جمع انجام ندهید و در خلوت دونفره و به‌صورت دوستانه آن را مطرح کنید و حتماً یادآور شوید که او را دوست دارید و برای او اهمیت قائل هستید. در واقع باید بدانیم که چگونه با سیاست حرف بزنیم و انتقاد کنیم تا موجب ناراحتی کسی نشویم.

قبل از این که انتقاد کنید شرایط روحی دوست خود را در نظر بگیرید؛ شاید کلام شما بد نباشد؛ ولی به دلیل اینکه فرد در شرایط روحی مناسب نیست، دلخور شود و حتی شما را برنجاند. البته انتقادکردن باید اصولی و صحیحی باشد. در نقدکردن باید توجه کرد که عملکرد یک فرد را مورد انتقاد قرارداد، نه شخصیت یک فرد را.

اصول درست انتقاد را بدانید

علاوه بر موارد ذکر شده یکی از عواملی که باعث می‌شود فرد از صحبت‌کردن در جمع بهراسد، ترس از نقدشدن توسط دیگران است. برای دانستن آن که چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم باید به این نکته توجه کنید که انتقادپذیری نقش مهمی در پیشرفت و ترقی شما دارد. بسیاری از افراد ادعا می‌کنند که انتقادپذیر هستند، اما از نقدشدن توسط دیگران تنفر دارند. این افراد هنگامی که توسط دیگران مورد انتقاد قرار می‌گیرند، خشمگین می‌شوند و رفتار ناشایستی از خود نشان می‌دهند. پیشنهاد می‌شود که  از نقد دیگران در جهت اصلاح مشکلات و بهبود عملکرد خود استفاده کنید.

5. زبان بدن را فراموش نکنید

برای آن که بدانیم چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم، می‌توانیم از بهترین کتاب‌های فن بیان کمک بگیریم. با استفاده از این کتاب‌ها می‌توان دریافت که چگونه نفوذ کلام خود را ارتقا دهیم، لحن و زبان بدن مناسبی داشته باشیم. ارتباط چشمی با مخاطبان یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید رعایت کنید. این موضوع نشان می‌دهد که شما به مخاطب خود اهمیت می‌دهید و باعث می‌شود فرد مقابل با شما ارتباط بیشتری برقرار کند و بر سخنان شما متمرکز شود.

6. سخاوتمند و مهربان باشید

قدرت محبت را دست‌کم نگیرید! پیشنهاد می‌شود از ویژگی‌های مثبت دوستان خود تمجید کنید و از این طریق روابط دوستانه خود را مستحکم کنید. از تملق خودداری کنید و صادقانه صحبت کنید. در این مورد نیز باید بدانیم که چگونه فن بیان قوی داشته باشیم تا مخاطب صداقت و خالصانه بودن تعریف‌های ما را درک کند. همچنین در مقابل باید سعی کنید فرد متواضعی باشید و مدام از دستاوردها و موفقیت‌های خود را جمع صحبت نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید